Şirketimiz hakkında ne biliyorsunuz?



Şirketimiz hakkında ne biliyorsunuz?

- Şirketimiz hakkında ne biliyorsunuz?

+ Hiçbir şey!

- Hmm ok..!

Merhaba. Mülakatlarda ‘’bize kendinizden bahseder misiniz?’’ sorusuyla beraber en sık sorulan soruların başında gelmektedir.

Bu sorunun soruluş amacı nedir?

Bu sorunun soruluş amacının vardığı tek bir nokta vardır o da adayın işe ne kadar istekli olup olmadığının ölçülmesidir. Zira gerçekten ilgili adaysa siteyi açıp okumuş mu diye test edilmek için sorulur. Yani sadece ilanı görüp mü başvurdun yoksa şirkete ve işe ilgili misin, istekli misin bunu ölçmek istenir. Örneğin çok uluslu bir alman şirketi stajyer mülakatı yaparken bile sırasıyla şirketin CEO'su, yıllık karı, ana şirket departmanları, şirketin ünlü birkaç ürünlerini sorabilmektedir ve yanlış cevaplarınız hanenize eksi puan olarak yazılır ama Türkiye şartlarında tüm şirketin seceresini dökmenize gerek yoktur.
 

Peki, bu soruya nasıl cevap verilmelidir? 

Şirket Türkiye çapında tanınmışsa işiniz biraz daha kolaydır. Medyada çıkan haberlerden yönetim kurulu üyelerine kadar bilgi verebilirsiniz onun dışında şirket web sitesindeki bilgiler yeterli olacaktır. Web sitesinden çalıştığı alanlara, sektöre, kaç yılında kurulduğuna, kaç şubesi olduğuna, pazar payına, rakiplerine bakmanız yeterli olacaktır. Kabaca şirket ve sektör hakkında bilginiz olsun.
 

Bu soruya nasıl cevap verilmemelidir?

- Şirketiniz hakkında hiçbir şey bilmiyorum.
- Geçerken bir uğrayayım dedim.
- Arkadaşım önerdi iyi maaş veriyormuşsunuz.

Saygılarımla,
iKMania

0 comments: